2019 / 2020 Sonbahar – Kış Trendleri

2019 / 2020 Sonbahar / Kış sezonu ürünleri raflarda yerini aldı. Dünya moda otoritelerinin oluşturduğu trendlerden yola çıkarak markalar, yeni renkler ve formlarla koleksiyonlarını bezedi.

Bu sezon hem alışıldık, hem beklenmedik detaylar gün yüzüne çıkıyor.

Kışın soğuk yüzünü sevdirecek trendler neler ? Tasarımcılar bu sezon neleri baz alarak bizlere koleksiyon sunmuş ? Birlikte bakalım

Hanımefendiliğin Simgesi Fiyonklar

Geçen sezondan beridir günlük kıyafetler ve abiye parçalar üzerinde fazlasıyla kullanılan fiyonk detayı; yeni sezonda yine kendine yer edinmeyi başarıyor. Bu trendi bu defa, yakaların haricinde, detaylarda ; örneğin bir ceketin kuşağında da görebilirsiniz.

Geniş Ve Güçlü Omuzlar

En sade parçaları bile güçlü göstererek bambaşka bir havaya sokan omuz detayları, bu sezonun en farklı trendlerinden. Özellikle dış giyimde ya da ceketlerde görebileceğiniz, 80’li yılların “geniş omuz” trendi, 2019 / 2020 Kış modasını da etkilemiş gibi duruyor.

Her Şeye Uyumlu Ekoseler

Kare kutu ekoseler birkaç sezondur yerini sabitledi. Bu kış da gidecek gibi durmuyor. Tasarımcıların kendilerine has yorumları ile yeniden canlandırdıkları ekose desenler, şimdiden çok sevildi sevilmiş gibi duruyor. Özellikle iş yaşamının vazgeçilmezi blazer ceketlerde bu deseni bu kış fazlasıyla görmeye hazır olun!

Göz Kamaştıran Neonlar

80’li yıllarda başlayan ve 90’ lara kadar devam eden neon renk trendi, bu sezon da gündemde. 2019 yazında neon renkleri yalnızca kıyafetlerde değil, ayakkabı ve çanta gibi aksesuarlarda da oldukça sık görmüştük. Bu sezon yine aynı detayları yakalamak mümkün. En çok öne çıkan neon renkler lime ve fuşya.

Dönem Etkisi

Moda, eskilerden etkilenmeye devam ediyor. Alexa Chung ve Celine’in retro desen ve kumaşlarla tasarladığı parçalar gösteriyor ki, bu kış  biraz eskilere gideceğiz… Çıkarın sandıklardan annenizin kıyafetlerini, sezonda dönem etkisi hakimtrend

Exit mobile version