2020 Yılı Mücevher Modası Trendleri

2020 Mücevher modasında çeşit çeşit zincirler, renkli taşlar, sarı altın, Victoria dönemi, layering, su yolu ve kişiselleştirilen parçalar çok moda olacak.

Padme Desings’in kurucusu mücevher tasarımcısı İpek Selek Adıgüzel, 2020 yılında mücevher dünyasında öne çıkacak trendler hakkında bilgi verdi.

 

Farklı Zincirler ve Renkli Taşlar 

Farklı kalınlık ve farklı çeşitlerdeki zincirlerin birkaç sezondur en önde trend olduğunu belirten Adıgüzel, “Üst üste takılarak zenginleştirilen zincirlerin kimi zaman uçlarında kolye ucu kimi zaman ise daha sade bir tasarım olabiliyor. Renkli taşların ise modası geçmiyor. Renkli taşlar geçtiğimiz sezondan etkisini sürdüren trendlerden. Modele uygun bir şekilde özel kesim büyük renkli taşlar, mücevherleri hem daha gösterişli hem de daha modern yapıyor.” dedi.

Sarı Altın ve Yeniden Victoria Dönemi

 

Layerin ve Su Yolu

2020’de layering ve su yolu tasarımların da ön planda olacağını dile getiren Adıgüzel, “Bir dönem ince tasarımların üst üste takılmasıyla popüler olan layering şimdi farklı bir yön aldı. İnce tasarımlar yerine birçok büyük ve farklı tasarım üst üste takılarak ‘more is more’ denebilecek bir etki yaratıyor.

Bir yeni trend de su yolu kolyeler. Artık kasada düğün bekleyen su yolu kolyeler günlük hayatın birer parçası haline geliyor. Diğer kolye ve zincirlerle birlikte takılıp layering modasına da uyuyor. Bu kadar değerli bir mücevheri günlük hayata taşımak istemeyenlere ise pırlantasız su yolu tarzı kolyeler daha cazip geliyor.” dedi.

 

Exit mobile version