2022 sonbahar dekorasyon trendleri

Yaz mevsimine yavaşça veda etmeye başladığımız bu günlerde evde daha fazla vakit geçirmeyi tercih edeceğimiz bir döneme giriyoruz. Sonbaharı bir kahve eşliğinde, kendimizi huzurlu hissettiğimiz odamızda, pencerenin arkasından izlemek bu mevsimin en cezbedici aktivitelerinden biri olabilir!
Mevsim geçişlerinde yaşam alanlarımızı tekrar ele alıp, ihtiyaçlarımızı belirleyerek düzenli bir hale getirebiliriz. Sürdürülebilir satın alma dürtüsüyle hareket ederek, yaşam alanlarımızı minik dokunuşlarla sonbahara hazırlayabiliriz.

Doğal ve sıcak tonların etkisinde bulunan mekanlara kahverengi, koyu yeşil, hardal gibi vurgulayıcı tonları ekleyebiliriz. Sanat eseri, kırlent ya da bir cam vazonun içindeki çiçekler gibi aksesuarlarla aşırıya kaçmadan bu renkleri değerlendirebiliriz.

Sonbahar denildiğinde aklımıza ilk gelen renklerden biri de sarı oluyor… Sarıyı yaz güneşinin sıcak etkisinden çıkararak; biraz daha yağmurlu havaları da kapsayacak şekilde kullanabiliriz. Uyumlu bir enerji oluşturmak için grinin ve kahvenin açık tonlarıyla dekorasyon tercihlerinde yumuşak geçişler yapabiliriz. Eylül ayı özellikle dış mekanlarda da vakit geçirdiğimiz bir ay olduğu için balkonları ve bahçeleri sarı renkli kır çiçekleriyle çeşitlendirerek sonbahar güneşini ve dinginliğini aynı anda evlerde ve bahçelerde yaşatmak mümkün.


Sonbahar ayları biraz da romantizm demek… Mumlar, parıltılı detaylar, tatlı pembenin uyumuyla yastıklar ve ve battaniyelerle keyifli okuma köşeleri oluşturabiliriz… Bu sezon aynı zamanda hacim ve maksimalist detaylarıyla da öne çıkıyor. Uzun yıllardır yerini koruyan minimalizmin artık “ben buradayım” iddasıyla yerini maksimal boyutta vintage desenler, kadifeler ve hayvan desenlerinde kendisini gösteriyor. Bu sezonda maksimalist yaklaşımla birlikte eklektik tarzda da nostaljik detayların da etkisini göreceğiz.


Botanical yaklaşımı da son zamanlarda dikkat çeken dekorasyon trendleri arasında yer alıyor. Sürdürülebilirlik ve doğallık vurgusuyla evler artık yaşam alanından çıkarak yaşayan mekânlara dönüştü. Duvar boyamadan bitkilerle ya da botanik detaylar, sanat eserleriyle evlerde doğal dokunuşlar yaratabiliriz.


Kadife kırlentlerle, yün battaniyelerle koltukların üzerinde yeni katmanlar oluşturarak cozy bir görünüme sahip olabiliriz. Çok fazla aksesuar eklemeden, dikkatlice düşünülmüş ışık, renk ve doku getiren öğeleri tercih etmeliyiz. Rattan, bambu gibi doğal malzemelerle üretilen mobilyalara, toprak saksılara, makrome duvar askılarına daha fazla yer verebiliriz. Retro desenler kullanarak yarattığımız bu atmosferi destekleyebiliriz.

Exit mobile version