Probiyotiklerle daha güçlü bir bağışıklık kazanabilirsin

Bağışıklık sistemi, vücudumuzu bakterilerden, virüslerden, toksinlerden, patojenlerden, fiziksel sakatlıklardan ve hatta stresten koruyabilmek için birlikte çalışan bir sistemler bütünü. Peki bağışıklık sistemi fonksiyonlarının yaklaşık %70’inin bağırsaklarda gerçekleştiğini biliyor muydunuz?

Sonbaharın ilk günlerini yaşadığımız bu değişim ve adaptasyon döneminde bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için günlük rutininizde yapabileceğiniz basit ama bir o kadar da etkili değişiklikler mevcut. Kaliteli uyku, egzersiz, sağlıklı beslenme gibi önerilerin yanı sıra, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olacak en etkili yöntemlerden biri de bağırsak florasını, dolayısıyla bağışıklık sistemini destekleyici probiyotik tüketimini alışkanlık haline getirmek.

Mevsim geçişlerinde bağışıklık sistemini güçlendirecek öneriler
Probiyotiklerin bağışıklık sistemi üzerindeki etkileri

Kısaca “bağırsaklarımızda yaşayan dost bakteriler” olarak tanımlayabileceğimiz ve öncelikli görevi bağırsak florası ‘mikrobiyota’yı güçlendirmek olan probiyotikler, sağlıklı bir bağırsak florasıyla beraber fiziksel ve ruhsal pek çok etkiyi de beraberinde getiriyor:

Bağırsaklarımızı, dolayısıyla vücudumuzdaki tüm sistemleri destekleyen ve ruh halimizi yükselten probiyotikler, böylelikle bağışıklık sisteminin güçlenmesine de yardımcı oluyor. Yoğurt, kefir, kombucha, miso, lahana turşusu gibi yiyecek-içecekler ve fermente gıdalar en güçlü probiyotik kaynakları arasında yer alıyor.

Exit mobile version