2020 yılının bize kazandırdıklarından birisi de evde spor yapma trendi. Sağlık uzmanlarının covid-19 ile mücadele ve güçlü bağışıklık sistemi için spor yapmayı önermesi, spor salonlarında yaşanan pandemi tedirginliği ve evde kalmaktan alınan kilolar birleşince evde spor yapanların sayısı artıyor. Akademisyenlerden ev hanımlarına, bebekli annelerden emeklilere pek çok insan artık evde spor yapıyor. Evde spor yaparken kullanılacak malzemeler çok şubeli marketlerde bile satılıyor.

Haftada sadece 3 gün 15 dakika ayırarak yapılan bir kaç temel hareketle form tutmak mümkün. Ya da her gün 20 dakika istediğiniz müzikte hareketli biçimde dans edin. Böylece hem mutluluk hormonu salgılanır, hem de nabız hızlanır.

Ayrıca evde en rahat şekilde spor yapabilmeniz için, mutlaka almanız gereken çeşitli spor ekipmanlarını keşfedin. Evden nasıl sporuma devam edeceğim diye düşünüyorsanız, okumaya devam edin. Hazır evdeyken uzun zamandır heveslenip başlayamadığınız veya ihmal ettiğiniz spor alışkanlıklarınızı devam ettirmek aslında o kadar da zor değil. Evde olduğunuz dönemlerde de bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için düzenli egzersiz yapmaya devam etmelisiniz.

Evde Kullanılabilecek Spor Ekipmanları

Evde en rahat şekilde spor yapabilmeniz için, mutlaka almanız gereken çeşitli spor ekipmanlarını keşfedin.

Barfiks Demiri

Barfiks, yoğunluklu olarak kol ve sırt kaslarına ek olarak göğüs, karın ve omuz kaslarını da çalıştıran bir vücut geliştirme harekettir. Üst vücudunuzun hemen hemen tüm kaslarını çalıştırmaya yardımcı olup, duruş bozukluklarını da düzeltir. Doğru barfiks çekebilmek, sakatlıkları önlemek için çok önemlidir.

Pilates Topu

Pilates topu vücudun merkez kaslarını güçlendirdiği gibi, dayanıklılığı da arttırır. Fitness ve yoga amaçlı da kullanabileceğiniz pilates topunu esneme hareketleri ve direnç egzersizleri için de kullanabilirsiniz. Kas gelişimine fayda sağladığı gibi duruş bozukluklarınızı da düzeltmenize yardımcı olur.

Latex Egzersiz Bandı

Direnç bantları olarakta geçen egzersiz bantlarını kol, göğüs, sırt, kalça gibi kas gruplarını güçlendirmek için kullanabilirsiniz. Esneme hareketleri ve pilates egzersizlerinde destek amaçlı kullanılabilen bantları, kendinize uygun direnç seviyesinde seçmeye özen gösterin.

Spor Matı

Her spor alanının kendine göre uygun matı bulunmaktadır. Mat kullanımı fiziksel sağlığınız için oldukça önemli olup, boyun, omurga veya dizinize zarar verebilecek etkenleri de engeller. Evde spor yaparken yapılan yanlışlardan biri de fitness, yoga, ve pilates amaçlı kullanılan matların yanlış seçilmesidir. Örneğin, fitness matı kalın olması gerekirken, yoga ve pilates matları daha ince olarak tercih edilmelidir.

Pilates Çemberi

Pilates çemberi kasları güçlendirmek amacıyla kullanılan bir ekipmandır. Evde spor yaparken kolaylıkla kullanabileceğiniz pilates çemberi, kol, bacak, kalça ve karın kasları için birçok egzersizden faydalanmanıza yardımcı olup, verimli bir şekilde vücudunuzu kuvvetlendirmenize yardımcı olur.

Dambıl

Dambıl kullanımı bir çok egzersizi yaparken belirli kas gruplarının daha fazla çalışmasını destekler. Ağırlıkla egzersiz yapmayı tercih edenler için, doğru dambıl kullanımının aynı zamanda omuz ve dirseklerinizin üstüne binen baskıyı biraz da olsa azalttığı görülür. Sabit ağırlıklı dambılların evde kullanılabilir kolaylığıyla formunuzu korumaya evden devam edebilirsiniz.

Şınav Barı

Şınav çekmek spor rutininizin bir vazgeçilmesi ise, şınav barı kesinlikle denemeniz gereken ekipmanlar arasında yer alıyor. Şınav çekerken bar sayesinde odak noktası göğüs kaslarına yoğunlaşır, kas gelişimini destekler ve aynı zamanda egzersiz sırasında kaymanızı engeller.

Fitness Topu

Fitness amaçlı kullanılan ağırlık topu ile birçok kas grubunu aynı anda çalıştırmanız mümkün. Ağırlık topu kullanımı hareket gücünü arttırırken aynı zamanda kas gelişimini de hızlandırıyor.

Exit mobile version