Cilt Problemleri İçin 12 Doğal Sabun Türü Ve Faydaları

Gün geçtikçe kimyasal ürünlerden uzaklaştığımız bir gerçek. Cildimizin sağlıklı ve canlı bir görünüme sahip olması için kimyasal ürünlerin yanı sıra doğal ürünlerden faydalanmak hem daha hesaplı hem de sağlıklı bir tercih oluyor. Organik ürünlere ilginin giderek artması ile birlikte cilt bakımında doğal sabunlar sıklıkla kullanılır hale geldi. Sivilce, akne, kırışıklık, yağlanma ve kızarıklık gibi cilt problemlerine iyi gelen birçok doğal sabun mevcut. Her cilt problemi için farklı türde sabun kullanarak sağlıklı bir cilde sahip olabileceğinizi ve cilt problemlerinin önüne geçebileceğinizi biliyor muydunuz? Hiçbir katkı maddesi içermeyen tamamen doğal olan bu sabunların faydalarına inanamayacaksınız. Bu yazımızda defne, kükürt ve bıttım gibi sabunların faydalarından ve hangi cilt problemlerine iyi geldiklerinden tek tek bahsettik. İşte sabun türleri ve faydaları…

Defne Sabunu

Defne sabununun faydalarını mutlaka duymuşsunuzdur. Hem cilt hem saç için kullanılabilen bu muhteşem sabun, defne bitkisi ve zeytinyağının birleşiminden oluşuyor. Akdeniz ve çevresinde sıklıkla kullanılan ve bilindik bir sabun olan defne sabunu; egzama, kaşıntı ve kızarıklık, ayak mantarı problemleri ve sivilcelere iyi geliyor. Aynı zamanda cilde nem veren bu sabun, cilt lekelerini geçirirken enfeksiyon oluşmasını da önlüyor. Saç köklerini besleyen ve canlılık veren defne sabununu birçok cilt problemini gidermek için de kullanabilirsiniz.

Bıttım Sabunu

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yetişen bir bitki olan bıttımın faydalarını anlatmakla bitiremeyiz. Özellikle saç dökülmesine karşı etkisi ile bilinen bıttım sabunu; egzama, ergenlik sivilceleri, ciltteki yara ve tahrişler için oldukça faydalı. Vücutta kaşıntı problemleri olanların vazgeçilmezi olacak bıttım sabunu saçtaki kepek oluşumunun da önüne geçiyor. Bakteri oluşumunu önleyerek saç diplerindeki dökülmeyi ve kaşıntıyı gideren bu sabun mucizevi etkilere sahip.

Zeytinyağı Sabunu
Hemen hemen hepimizin evlerinde olan, banyolarımızda kokusuyla bizi mest eden doğal sabunlardan biri zeytinyağlı sabunlardır. Günlük cilt bakımı için oldukça etkili ve hesaplı bir yöntem olan bu sabunlar cildi yoğun şekilde nemlendirir ve besler. Zeytinyağı sabununun içeriğinde bulunan E vitamini cildi besler, saç derisini onararak dökülmeyi önler ve nemlendirir.

Vanilya Sabunu

Antiseptik özelliğiyle diğer doğal sabunlardan ayrı bir yer edinen vanilya sabunu, cildi ölü derilerden arındırır, nemlendirir, sivilce ve siyah nokta problemlerini giderir. Aynı zamanda hoş kokusuyla ferahlık veren bu sabun cildinizi parlatarak ışık ışıl olmasını sağlayacak.

Kükürt Sabunu

Mineral bakımından oldukça zengin bir sabun olan kükürt sabunu ciltteki yağlanmayı dengeleyerek akne oluşumunun önüne geçer. Antiseptik ve antibakteriyel özelliği ile ciltteki mikropları giderir ve sivilceleri kurutur. Düzenli kullanımda ciltteki sivilce ve yağlanma probleminin tamamen önüne geçen kükürt sabunu aynı zamanda egzama, mantar ve sedef gibi hastalıkların da iyileşmesine yardımcı olur.

Ardıç Sabunu

Ardıç ağacından çıkarılan katranın yağından elde edilen ardıç sabunu aknelere çok iyi gelir. Düzenli kullanımda akne problemini tamamen ortadan kaldıracak olan bu sabun aynı zamanda güneş lekeleri ve cilt lekelerini gidermeye yardımcı olur. Vücuttaki zararlı organizmaları yok etmekte başarılı olan ardıç sabununu sedef, egzama gibi cilt hastalıkları için ve saç dökülmesinin önüne geçmek için de kullanabilirsiniz.

Yosun Sabunu

Genellikle cilt bakımı için kullanılan yosun sabunu, cildi temizler ve bakım yapar. Mineral açısından oldukça zengin olan bu sabunun cilt yenileyici ve nemlendirici özelliği bulunuyor. Sivilceleri yok eden aynı zamanda selülitleri gidermek için kullanılan yosun sabunu yaşlanmanın da önüne geçiyor.

Kayısı Sabunu

İçerisinde yüksek oranda E, C ve A vitamini barındıran kayısı sabunu, cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlar ve cildi besler. Bununla birlikte saç tellerini de güçlendirerek saç dökülmesini önler. Ayrıca kayısı sabunu ile sivilce problemlerinizin de önüne geçebilirsiniz. Kuru bir cildiniz varsa size çok iyi geleceğini düşündüğümüz kayısı sabunu cildinizi yoğun bir şekilde nemlendirecek, elastikiyetini arttıracak ve yaşlanmanın önüne geçecektir. Kayısı sabunu göz altındaki koyu halkaların giderilmesini sağlar ve göz çevresindeki kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur. Kirpikleriniz ve kaşlarınız dökülüyorsa bu probleme kayısı sabunu kullanarak son verebilirsiniz.

Isırgan Otu Sabunu

Isırgan otu sabunu ciltteki kiri ve yağı derinlemesine temizleyen bir sabundur. Tıkanan gözenekleri açar ve cilde peeling etkisi vererek ölü derilerden arındırır. Saç derisinde kullanıldığı zaman kepek oluşumunun önüne geçer ve saç dökülmesini engeller. Tamamen doğal olan bu sabunun romatizma gibi hastalıkların iyileşmesine yardımcı olduğu bilinmektedir.

Papatya Sabunu

İltihap giderici etkisiyle bilinen papatya sabunu mikropları öldürür; cilde parlaklık verir ve yağlanmayı azaltır. Tahriş olmuş cildi rahatlatır, kızarıklığı önler ve güneş yanıklarının iyileşmesine yardımcı olur. Cildi beyazlatma etkisi de bulunan bu doğal sabun parlak ve ışıltılı bir görünüm elde etmenizi sağlar. Saçtaki kepek probleminin de önüne geçen papatya sabunu saç dökülmesi için de etkilidir.

Tarçın Sabunu

Tarçın sabunu genellikle sivilceye neden olan toksin ve kirlerin temizlenmesi için kullanılan bir sabundur. Ciltteki güneş lekeleri gibi kalıcı lekelerin zamanla yok olmasını sağlar. Saçların hızlı uzamasına yardımcı olur. Peeling etkisi olan sabun cildin ölü derilerden arınmasına yardımcı olurken, saç derisini derinlemesine temizler ve kepek oluşumunu önler.

Lavanta Sabunu

Antiseptik özelliği bulunan doğal sabunlardan bir diğeri olan lavanta sabunu, ciltteki sivilce ve siyah noktaların giderilmesine yardımcı olur. Cildi nemlendirdiği için kuru ciltlerin kullanımı için de uygundur. Saçtaki kepek oluşumunu engelleyen sabun yağ dengesini sağlayarak saçların ve cildin yağlanmasının önüne geçer. Vücuttaki kötü kokuları gidermede de oldukça etkili bir sabun olan lavanta sabunu cildi ferahlatır ve rahatlatır.

Exit mobile version