Diyet ve egzersiz yapmanıza rağmen kilo vermekte zorluk çekiyorsanız bunun nedeni hücrelerinizdeki kirlilik olabilir. Kötü beslenme ve hava kirliliği nedeniyle vücutta biriken serbest radikaller başta kanser olmak üzere birçok metabolik hastalığa neden olmakla birlikte zayıflama üzerinde de olumsuz etkileri vardır. Doğru beslenme ve yanı sıra yeterli miktarda doğadan vitamin-mineral-aminoasit desteği alarak hücrelerinizi temizleyebilirsiniz.
KİRLENEN HÜCRELERİNİZ YAĞ DEPOLUYOR
Modern yaşamın getirdiği koşullar ve stres seviyesinin yükselmesi hücre kirliliğine sebep olmaktadır. Oluşan kirlilik enerji metabolizmasını yavaşlatmaktadır. Bu durum şişmanlığa zemin hazırlamaktadır. Obez kişiler genellikle az miktarda yemek yemelerine rağmen aşırı kilo aldıklarından şikâyet ederler. Bu olay obezlerin daha az ısı ürettiği ve alınan kalorileri daha kolay depoladıklarını gösterir. Obez kişilerin enerji metabolizmaları bozulduğu için bu olayla karşı karşıya kalırlar. Yağ dokularının salgıladığı zararlı moleküller hücre hasarını artırarak insülin fonksiyonlarını olumsuz etkiler. Böylelikle kişi şişmanlamaya başlar.
NE YAPMALI?
Hücresel beslenmeyle antioksidan mekanizması güçlenerek genetik sıkıntılar önemli derecede ortadan kalkar. Temizlenen hücreler yağ yapımının da artmasını sağlar. Kişiye özel programlar hazırlanır. Kişinin yaşam tarzı, kan tahlilleri, genetik faktörleri ele alınıp detaylı vücut analizi yapılarak diyet programları oluşturulur. Özellikle bazı protein, vitamin ve mineraller hücre temizleme işlemini vücutta gerçekleştirir. Hücrenin temizleme fonksiyonunu destek sağlayan besinlere ilave olarak bitkisel takviyelerde kullanılır.
Hücrenin temizlenmeye başlamasıyla birlikte kişi iştah kontrolünü sağlar, insülin sekresyonu düzenlenir. Hücre temizliği enzimi olan glutatyon düzeyini
korumak için gün içerisinde tükettiğimiz
öğünlerde protein alımı iyi olmalıdır.
- Günde 3 litre su içilmelidir.
- Günde en az 2 porsiyon meyve tüketilmelidir.
- Günde en az 4 porsiyon sebze tüketilmelidir.
- Günlük lif alımına dikkat edilmelidir.
- Özellikle hücresel temizliğe yön veren zerdeçal, sarımsak, soğan, enginar, çilek tüketimi önemlidir.
- Günlük 30 dakika yürüyüş yapılmalıdır.
- Günde 2 bardak yeşil çay içilmelidir.
- Gün içerisinde yoğurt ve kefir tüketimine
dikkat edilmelidir.