SON SAYI
Temmuz-Ağustos sayımız yayındadır, satın alıp dijital okumak için buraya tıklayınız.
TURUNCU DERGİ
No Result
View All Result
TURUNCUMOD
Dergilerim
Hesabım
  • Giriş Yap
  • Kayıt Ol
Lookbook
Blog
Dergiler
Abone Ol
TURUNCU DERGİ
  • Giriş Yap
  • Kayıt Ol
No Result
View All Result
TURUNCU DERGİ
No Result
View All Result
Home Röportaj

Müzik Gönül Derdine Dermandır

Turuncu Dergisi by Turuncu Dergisi
Kasım 8, 2020
6 min read
0 0
0
Müzik Gönül Derdine Dermandır

 

RELATED POSTS

HAMİLELİK HAKKINDA DOĞRU SANILAN 10 HATALI BİLGİ!

Domates turşusu nasıl yapılır?

Dünyanın en eski 11 yapısı

Sivas’da doğdu. Albümler, single çalışmalar yaptı. Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda biletleri günler öncesinden tükenen 3 solo konser verdi. Altın Kelebek gibi bir çok ödül aldı. Arabesk müziği gençliğe tekrardan sevdirdi. Serkan Kaya’dan bahsediyorum. Türkiye’nin ‘Mesele ne senin benden ayrılman’ ile tanıdığı sanatçıdan. Peki müzik onun için aslında neyi ifade ediyordu? Kimden ilham alıyordu mesela? Hikaye yazmayı seviyor muydu? Ödül alırken eşi ve çocukları izlediğinde ne hissetti? Buna benzer birçok soru ile gittik Serkan Beyin kapısına. Büyük bir incelikle bizi karşıladı, sorularımızı cevapladı. Yüreğinden dökülenleri şarkı gibi sıraladı. Sonrası mı? Buyrun satır aralarına…

10 YILLIK SESSİZLİK

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz? 

Aslında hikayem çok uzun, hani film olur diye klişe bir kelime vardır, benimki de o durum. Sivas’ta doğdum, büyüdüm. Lise eğitimimi Sivas’ta tamamladıktan sonra askerliğimi yapmak üzere Ankara’ya gittim. Ankara’da Armoni Mızıka Birliği’nde vatani görevimi tamamladıktan sonra asker arkadaşımın da vasıtasıyla İstanbul’a geldim. İstanbul’a geldikten sonra da albüm süreci, yapımcılar, stüdyo süreçleri, bin bir zorluk-engeller derken bugünlere kadar geldik. 2001 yılında ilk albümüm ‘Senden Sonra Ben’i  Şahin Özer etiketiyle yayımladık. Ardından 10 yıllık bir sessizlik dönemi geldi, bu süreçte kendi bestelerimi ürettim, çalıştım ve 2011 yılında ‘Aşk Ne Demek Bilen Var mı?’

2015 yılında ‘Gönül Bahçem’ ve 2017 yılında ‘Miras’ albümümü Poll Production yapımcılığında yayımladık.

Sivas’ta büyümenin, tarihi bir şehirde yaşamanın müzik hayatınıza etkisi nasıl oldu?

Sivas, âşıklar şehridir. Başta üstat Âşık Veysel olmak üzere bir çok sanatçı yetiştirmiş olan bir şehirdir. Sivas benim için çocukluğum, gençliğim, aile işinden ötürü ticareti, hayatı öğrendiğim yerdir. Sivas’ın yeri benim için her zaman çok başkaydı. Müzik hayatıma etkisi ise arkadaşlarımla kendi aramızda müzik yaparken, içimdeki sanat aşkının filizlendiği yerdir.

EŞİMİN VE ÇOCUKLARIMIN İZLEDİĞİ İLK ÖDÜL TÖRENİ

Altın kelebek ödülünü kazandığınızda ne hissettiniz?

Altın Kelebek Ödülleri, Türkiye’nin en önemli ödül törenlerinden biridir. Hürriyet Gazetesi gibi köklü bir kuruluşun 40 yıldan fazla süredir gerçekleştirdiği bir tören ve ödülünün benim için hayatımdaki yeri büyüktür. Çünkü evde eşim ve çocuklarımın izlediği ilk ödül töreniydi, bu ödülü de onlara ithaf etmekten büyük gurur duymuştum.

KADINA UYGULANAN ŞİDDET NEYSE KÜÇÜK BİR ÇOCUĞA UYGULANAN ŞİDDET DE AYNIDIR

Son yıllarda kadına yönelik şiddet haberleri medyada arttı. Toplumu neden şiddete boyamak istiyorlar?

Şiddetin her türlüsüne karşı olan bir insan olarak şunu söylemek isterim ki; şiddet hiç bir zaman bir çözüm yolu olmamıştır, olmayacaktır. Benim için bir kadına uygulanan şiddet neyse küçük bir çocuğa uygulanan şiddet de aynıdır.

Hayvanların her türlüsüne yapılan işkence de şiddet sayılır. Benim gönlümden geçen;  şiddet yasasında bir an önce gerekli  önlemlerin alınması ve caydırıcı cezaların uygulamaya konulmasıdır. Belki bu vesileyle şiddete olan eğilim biraz olsun azalır ve insanlar kendine gelir.

İLETİŞİMİ ZAYIF BİR TOPLUM

Ninnilerle büyüyen bir nesiliz. Asırlardır ninniler söylenir Çocuklara. Şimdi bu çocuklar neden şiddete koşuyor, öfke neyi gizliyor?

Teknoloji çağında yaşıyoruz, aslında teknoloji bağımlılığı da diyebiliriz. İnsanlarla olan iletişim, artık tamamen sosyal medya üzerinden ilerlemeye başladı. Konuşmuyoruz, okumuyoruz, öncelikle dinlemiyoruz. Artık insanlar karşısındakinin ne dediğini anlamak için değil sadece cevap vermek için karşısındakini dinliyor. Bu da iletişimi zayıf bir toplumu tetikliyor. Çocuklar, önce anne – babayı sonra etrafındaki hayatı gözlemleyerek büyürler. Toplumda çocukların yeteri kadar dinlenmediğini düşünüyorum, bu durum da onları yalnızlığa, şiddet gibi ortamlara itiyor.

Çocukları, gençleri öncelikle dinlemek anlamak,  sonrasında mantıklı bir çözüm yolu üretilmesi gerektiğine inanıyorum.  Artık dönem onların dönemi…

YETER Kİ; DOĞRU MÜZİKLE, DOĞRU KİŞİLERİN ÖNDERLIĞİNDE DOĞRU BİR YOL AÇSIN

Müzik toplumsal değerleri bir araya getirmek için yardımcı olabilir mi?

Müzik, sadece güzel melodi ve sözlerin bir araya gelmesi değildir. Müzik aynı zamanda bir iletişim aracıdır. Yıllarca âşıklar, sanatçılar hatta tarihten bugüne bir çok devlet büyükleri bile müziğin bir safhasında yer almaya çalışmışlardır. Müzik, bir insanın kendini ifade edebildiği en güzel araçlardan biridir.

Bu da toplumsal değerleri bir araya getirip bütünleştirebilmek için yeterlidir. Yeter ki; doğru müzikle, doğru kişilerin önderliğinde doğru bir yol açsın.

Müzik yaralarımıza şifa mıdır, yaralarımızı hatırlatan mı?

Müziğin gücü o kadar büyüktür ki; bazen yıllar önce kapanmış bir yarayı tekrar kanatır. Bazen de en büyük derdimize dermandır. Bunun için o veya bu demek yanlış olur.

Albümlerinizi hazırlarken hiç unutamam dediğiniz bir olay var mı?

İlk albümümün yayınlanmasının ardından ikinci albüm için çalışmalara başlamıştık. Bir söz yazarı-besteci ağabeyimize nasıl bir şarkı istediğimi anlattım. O da bana ne güzel tarif ettin, kendin niye yazmıyorsun dedi. O gün bugündür, kendi şarkılarımı kendim üretmeye çalışırım. Tabi ki başka besteci – söz yazarı arkadaşlarımla da çalışıyorum ama o söz bana kendi bestelerimi de üretebileceğimin işaretini verdi.

Söz yazarken, beste yaparken ilham kaynağınız nedir?

Beste yapmak, söz yazmak kolay değildir. O ilham dediğimiz şey için; derin bir duygu kuyusuna inmek gerekir. O kuyudan doğru ilhamı doğru duyguyu aldığımızdan emin olmak gerekir. Ben her şarkımı âşık olup yazmadım. Kimi şarkılarımı yazarken bir arkadaşımın yaşadığı duygu selinden etkilenirim, bazen de başka olaylardan. Bazen de kendi hayal dünyamdaki karakterleri yaratırım. Bu çok değişik bir duygu, tarifi zor.

HİKAYELER YAZMAK İSTİYORUM

Müzikle ilgilenmeseydiniz duygularınızı nasıl ifade ederdiniz?

Müzikle ilgilenmeseydim eğer, hikayelerle duygularımı ifade edebilirdim. Hikayeler üretmeyi, yazmayı seviyorum. Son yıllarda eskisi kadar ilgilenemiyorum ama en kısa zamanda tekrar hikayeler yazmak istiyorum.

DÜNYA ÜZERİNDE BİRÇOK KİŞIDEN ILHAM ALDIM

Anadolu müziğinde kendinize örnek aldığınız bir isim var mı?

Anadolu müziğinden ziyade dünya üzerinde birçok kişiden ilham aldığım olmuştur. Aslında bunu sadece müziğimi yaparken değil, hayat felsefemi oluştururken,  hayatta attığım ve atmam gereken adımlarla ilgili kararlar alırken birçok filozof, sanatçı, devlet adamının kitaplarından öğrendiğim şeylerle oluşturduğum karma bir değer var. O yüzden bu konuyu tek bir isme atfetmek yanlış olur. Ben dünyanın güzel yanlarını örnek alıyorum diyelim.

KLİP ÇEKİMLERİNİ İSTANBUL’UN GÖZ BEBEĞİ, YÜZ YILLARA MEYDAN OKUMUŞ TARİHİ BİR YERDE ‘KIZ KULESİ’NDE GERÇEKLEŞTİRDİK.

Son yayınladığınız çalışma ‘Yaradanım’ Klibi de şarkısı da çok sevildi. Sizin bu şarkıyla ilgili düşünceleriniz nedir?

Yaradanım şarkısı sözü Hakkı Yalçın’a, müziği Ceyhun Çelikten’e, düzenlemesi Veysel Samanlıoğlu’na ait olan bir çalışma oldu. Klip yönetmenliğini Kemal Başbuğ üstlendi.  Şarkıda her an, her derdinde, neşesinde Yaradan’a sığınan bir kişinin hikayesi üzerine.

Şarkı her kesim tarafından çok sevildi. Pandemi sürecinde albüm çalışmalarımız yarım kaldığı için biz de hazırladığımız bir çalışmamızı sevenlerimizle paylaşmak istedik. Sevenlerimizden aldığımız yorumlar da bizi çok mutlu etti.

ShareTweetPin
Turuncu Dergisi

Turuncu Dergisi

Related Posts

HAMİLELİK HAKKINDA  DOĞRU SANILAN 10 HATALI BİLGİ!
Genel

HAMİLELİK HAKKINDA DOĞRU SANILAN 10 HATALI BİLGİ!

Ağustos 25, 2023
Domates turşusu nasıl yapılır?
Genel

Domates turşusu nasıl yapılır?

Ağustos 25, 2023
Dünyanın en eski 11 yapısı
Genel

Dünyanın en eski 11 yapısı

Temmuz 21, 2023
Kokedama nedir, nasıl yapılır?
Dekorasyon

Kokedama nedir, nasıl yapılır?

Temmuz 11, 2023
Çocukların hayatla baş edebilmeleri için gerekli 15 beceri
Genel

Çocukların hayatla baş edebilmeleri için gerekli 15 beceri

Nisan 17, 2023
Mart ayında tüketilmesi gereken meyve, sebze ve balıklar
Genel

Mart ayında tüketilmesi gereken meyve, sebze ve balıklar

Mart 3, 2023

Recommended Stories

Dondurmanın Bilinmeyen Faydaları

Dondurmanın Bilinmeyen Faydaları

Ağustos 6, 2022
Farklı Bir Gezegene Hoşgeldin: İzlanda

Farklı Bir Gezegene Hoşgeldin: İzlanda

Mart 7, 2021
Doğal şifa kaynağı satsuma mandalina hakkında bilinmesi gerekenler

Doğal şifa kaynağı satsuma mandalina hakkında bilinmesi gerekenler

Kasım 15, 2020

Popular Stories

  • Çatalhöyük’ten bugüne Anadolu Motifleri ve anlamları

    Çatalhöyük’ten bugüne Anadolu Motifleri ve anlamları

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Cumhuriyet’in ilk kadın muhtarı ve bilinmeyen hikâyesi

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Küçük ev’ akımı Türkiye’de yaygınlaşıyor: Tiny House

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gezilecek Yerler Var! İşte Kocaeli’de Görmeniz Gereken 10 Yer

    2 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Tuil dekor nasıl yapılır?

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
TURUNCU DERGİ

Turuncu dergisi Türkiye’nin hikayesini omuzlayan, ülkesinin kaderini kendi kaderi bilen nadir dergilerden. Doğruların ve yanlışların birbirine karıştığı, bilgi kirliliğinin hızla çoğaldığı bir süreçte Turuncu her sayfada iyiye ve doğruya dair yeni bir şeyler söyleme çabasında.

Son Yazılar

  • Tatlılarda şeker yerine kullanılabilecek alternatifler
  • Fobi çeşitleri
  • Sonbaharda tatile çıkmak için en keyifli 6 neden

Kategoriler

  • Anne&Çocuk
  • Astroloji
  • Ayşegül Akyüz Yahşi
  • Betül Tat
  • Dekorasyon
  • Dosya
  • Emine Kibar
  • Esra Öztürk
  • Fatma Akgün
  • Fatma Karaman Süslü
  • Feride Şimşek Benli
  • Gaye Yardımcı
  • Genel
  • Gülay Kurt
  • Gülşen Özer
  • Güzellik
  • Halime Tezcan Tosun
  • Hilal Güler
  • Hüseyin Karaca
  • Kadın Hikayeleri
  • Kültür&Sanat
  • Merve Kuş Mataracı
  • Moda
  • Moda&Stil
  • Muradiye Şimşek
  • Mutfak
  • Nuran Sözen
  • Nuriye Ataseven
  • Psikoloji
  • Röportaj
  • Röportaj
  • Sağlık
  • Saliha Karaaslan
  • Seda Şişman
  • Senem Dinç
  • Seyahat&Tatil
  • Seyran Akdaş
  • Teknoloji
  • Tuğba Şahbaz
  • Tuğba Şahin
  • Ümmügülsüm Tat
  • Yaşam
  • Yasemin Batur
  • Yazarlar
  • Zahide Ceylan
  • Zehra Güveli
  • Zehranur Ceylan Demir
  • Zeliha Tamer

Sayfalar

  • Abonelik
  • Ana Sayfa
  • Dashboard
  • Dergiler
  • Gizlilik politikası
  • Hakkımızda
  • Hesabım
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • My Orders
  • Ödeme Sayfası
  • Sepetim
  • Store List
  • Teslimat ve İade
  • TURUNCUMOD
  • Yazarlar

© 2020 Powered by NONSTOP TECHNOLOGIES

No Result
View All Result
  • Hesabım
  • Dergilerim
  • Sağlık
  • Mutfak
  • Yaşam
  • Seyahat&Tatil
  • Kültür&Sanat
  • Dekorasyon
  • Kadın Hikayeleri
  • Anne&Çocuk
  • Yazarlar
  • Astroloji
  • Videolar
  • Üye Ol
  • Abone Ol
  • Dergiler
  • Psikoloji
  • Teknoloji
  • Güzellik

© 2020 Powered by NONSTOP TECHNOLOGIES

Tekrar hoşgeldiniz!

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz? Kayıt Ol

Yeni Hesap Oluştur

Kayıt olmak için formları doldurun

Tüm alanlar zorunludur. Giriş Yap

Parolanızı Kurtarın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş Yap

Add New Playlist

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
Go to mobile version