Terapistlerin Bile Güçsüz Hissettiği Zamanlarda Uyguladığı 8 Yöntem

Tıpkı bizim gibi terapistler de bazen zor dönemler yaşayabiliyor. İşte onların zor dönemlerde uyguladığı bazı yöntemler…

Güçsüz hissetmek, çaresiz ve içerisinden çıkılmaz bir duygu gibi görünebilir. İnsan yaşamını bir hayli zorlaştıran bu duygu, özellikle son dönemlerde birçok insan tarafından hissediliyor. Dünyada meydana gelen savaşlar, salgın hastalıklar ve ekonomik sorunlar insanların güçsüz hissetmesine sebep olabiliyor. Öte yandan, herkesin gündelik yaşamında karşılaştığı küçük sorunlar bile, bu ezici hissi pekiştirebiliyor. Eğer siz de, kendinizi güçsüz hissediyorsanız paniklemenize gerek yok!  Çünkü zaman zaman herkes güçsüz hissedebilir. Hatta bu konuda insanlara yardımcı olan terapistler bile! İşte terapistlerin güçsüz hissettikleri zamanlarda uyguladıkları 8 yöntem ve tavsiye…

1. Bir terapistten randevu alın

Terapistler de, güçsüz hisseden her insan gibi terapiye gidiyorlar. Çünkü güçsüz hissetmek pek çok şeyle alakalıdır ve bu histen kurtulmanın en etkili yollarından bir tanesi, bir profesyonelden yardım almaktır. Tıpkı, profesyonellerin yaptığı gibi.

2. “Hayır” demeyi öğrenin

Hayır, demeyi öğrenin çünkü terapistler umutsuz veya güçsüz hissettiklerinde öyle yapıyorlar! Genel olarak, istemediğiniz herhangi bir şey için de hayır demelisiniz. Öte yanda, terapistlere göre, güçsüz hissettiğiniz anlarda “hayır” diyemediğiniz şeyler, ruh halinizin daha da kötü etkilenmesinin başlıca sebepleri arasında yer alıyor…

3. Sevdiğiniz 4 şeyi belirleyin

Terapistler, mutsuz veya güçsüz hissettiğiniz anlarda uygulayabileceğiniz 4 aktivite belirlemenizi tavsiye ediyor! Örneğin bisiklete binmek, seyahat etmek, balık tutmak ve yürüyüş yapmak gibi! Eğer en sevdiğiniz 4 aktivite arasında kolaylıkla yapabileceğiniz şeyler de yer alıyorsa, kendinizi anlık da olsa iyi hissedebilirsiniz.

4. Egzersiz önemli!

Yoğun egzersiz, “güçsüz hissetmek” de dâhil, pek çok bunalımlı duygudan kurtulmanızı sağlayabilir. Üstelik bazı terapistler, işler ne kadar kötü bir hal alırsa, egzersiz düzeylerini o kadara artıyor! Ancak, siz yine de ilk etapta kendinizi fazla zorlamayın ve basit egzersizlerle başlayın!

5. Kendinizle baş başa kalın

Güçsüzlük hissi, iyice ağırlaştığında yaşamın akışından biraz uzaklaşın ve kendinizle baş başa kalın. Hayat, ara sıra da olsa mola vermeniz gereken bir yolculuktur! Kendinizle baş başa kalmak için yakın çevreniz tarafından bilinmeyen, doğayla içi içe bir yer seçebilirsiniz. Veya şehrin sevdiğiniz herhangi bir bölgesi… Ancak, nereye giderseniz gidin, telefonunuzu mutlaka evde bırakın.

6. Hoşlandığınız şeylerle vakit geçirin

Güçsüzlük hissinden kurtulmak için, hoşlandığınız şeylerle vakit geçirmekten daha iyi ne olabilir? Üstelik öyle karmaşık uğraşlara sahip olmanıza gerek yok! Sevdiğiniz bir romandan birkaç sayfa okumak bile iyi gelecektir…

7. Sevdiğiniz insanlara beraber olun

Zor zamanlarınızda, sevdiğiniz insanlarla daha fazla vakit geçirmeyi deneyin. Aileniz, arkadaşlarınız veya sevdiğiniz kim varsa, sizin tekrar “güçlü” hissetmeniz için ellerinden geleni yapacaklardır.

8. Yapabileceğiniz şeylere odaklanın

Her şeyin kontrolünü kaybettiğiniz ve berbat hissettiğiniz anlarda hatırlamanız gereken bir şey var. Düşünceleriniz ve eylemleriniz, hâlâ sizin kontrolünüzde! İşte bu yüzden, harekete geçin. Ancak, gerçekçi olun ve gerçekten yapabileceğiniz şeylere odaklanın!

Exit mobile version