Koryon villus biyopsisi nedir? Koryon villus biyopsisi nasıl yapılır?

Anne adayları için bebeklerinin sağlığı her zaman çok önemlidir. Hamilelik sırasında test yapılabilmek için örnek alınması anlamına gelen koryon villus biyopsisi de anne adayları tarafından araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki koryon villus biyopsisi nedir? Koryon villus biyopsisi nasıl yapılır? İşte annelerin merak ettikleri o soruların cevapları…

Koryon villus biyopsisi nedir? Koryon villus biyopsisi nasıl yapılır? gibi sorular anne adayları tarafından araştırılan konular arasında yer alıyor. Doğum öncesi anne adaylarına uygulanan bir prosedürolan koryon villus biyopsisi (CVS) nedir? Koryon villus biyopsisi (CVS) nasıl yapılır? İşte merak edilen soruların cevapları…

KORYON VİLLUS BİYOPSİSİ (CVS) NEDİR?

Koryonik villi, gelişmekte olan plasentanın bir bölümünü ifade eder. Koryonik villus biyopsisi, hamilelik aşamasında genetik test yapabilmek için küçük miktarlarda koryonik villus örneği alınmasıdır. Tanıya yönelik bir testtir. Çeşitli genetik hastalıkların tespiti ve bebeğin kromozomları test etmek için uygulanmaktadır. Gebeliğin 10 ila 13. haftaları arasında uygulanır.

KORYON VİLLUS BİYOPSİSİ (CVS) NASIL YAPILIR?

CVS işleminde, plasenta yani bebeğin eşinden doku örneği alınır. Plasentanın genetik yapısı bebekle aynıdır. İlk önce; ultrason ile bebek ve plasenta kontrol edilir. Ardından ince bir iğne ile karın bölgesinde bulunan deri ve rahim duvarından geçilir ve plasentaya girilir. Ardından istenilen doku alınır.Alınan minik doku, plasenta ya da bebeğe herhangi bir zarar vermez. İşlem ameliyathane şartları gerektirmez. Yaklaşık 10-15 dk kadar sürer. Doku örneği laboratuvara gönderilir.

HANGİ DURUMLARDA KORYON VİLLUS BİYOPSİSİ (CVS) YAPILMASI GEREKLİDİR?

Exit mobile version