SON SAYI
Temmuz-Ağustos sayımız yayındadır, satın alıp dijital okumak için buraya tıklayınız.
TURUNCU DERGİ
No Result
View All Result
TURUNCUMOD
Dergilerim
Hesabım
  • Giriş Yap
  • Kayıt Ol
Lookbook
Blog
Dergiler
Abone Ol
TURUNCU DERGİ
  • Giriş Yap
  • Kayıt Ol
No Result
View All Result
TURUNCU DERGİ
No Result
View All Result
Home Röportaj Genel Yazarlar Muradiye Şimşek

Kabe Ve Çocuk

Turuncu Dergisi by Turuncu Dergisi
Kasım 8, 2020
4 min read
0 0
0
Kabe Ve Çocuk

Kabe’yi ziyaret edenlerin dikkatine matuf olmuştur. Tavaflara ebabiller eşlik eder, iç mekanda cıvıldaşarak uçuşurlar. Dış meydan ise güvercinlerle doludur. Yem satanlar, yem atanlar… Bir de çocuklar ve bebekler vardır Kabe’de. Namaz esnasında ağlayan çocuklar.. İmamın kıraatına en tiz perdeden karışan ve son selam ile kesiliveren acı feryatlarıyla bebekler ve çocuklar… İstisnasız, her namazda… Anneler niye uzak yakın ülkelerden küçük çocuklarıyla gelirdi ki? O kadar yolculuk zahmeti, kısıtlı zaman… “Huşu bunun neresinde” gibi, “Yarım akılla tam yakarış olur mu” gibi düşünceler… Hikmetini idrak edişimiz dönüş öncesine kısmet oldu. Orada tanıştığım bir arkadaş “Öyle demeyin, bu mescit çocuksuz olmaz. Burası bir çocuk yüzünden var oldu” deyince bir anda her şey anlam kazandı. Taşlar yerine oturdu. Oysaki buranın hikayesinin bir çocukla başladığını biliyorduk ve birkaç gün önce rehberden de tekraren dinlemiştik. Demek ki insanın bir noktada idrakinin açılması için uygun zaman gerekiyormuş. Yüz seksen kez de olsa tekrar etmek ne kadar da güzel ve önemliymiş. Artık bizim için Kabe’de namaz, çocuklarla ve güvercinlerle daha anlamlı. Tavaf çocuklarla ve kuşlarla daha güzel. Dualar çocuklarla ve kuş gibi hafiflemiş yüreklerimizle daha dolu dolu. Yer yüzünün neresinde yardıma ihtiyacı olan bir Allah kulu varsa, gönlümüzün kıblesi Kabe’de yapılan dualar hepsine yetişir.

RELATED POSTS

KADIN BALIKÇILAR VE MAVİ PARADİGMA 

Havva’nın kızları, meclise girip yılın manto modasını tartışacak

Bir çocuk, bir kadın ve güvercinler…

Tüm hikaye bir çocuk ile başladı. Çocuk ağlıyordu.

Açlık ve susuzluktan ağlıyordu. Feryadı taşlardan ve kayalık dağlardan başka görünürde hiçbir şeyin olmadığı kızgın çöle yayıldıkça annesinin yüreğine korlar düşüyordu.

Anne de aç ve susuzdu. Çaresizdi. Kimsesizdi. Fakat biliyordu ki sahipsiz değildi.

Sahibinin kim olduğunun O kadar farkındaydı. Feryat eden yavrusuna bir yudum su, bir yardım eli bulabilmek ümidiyle bir tepeden bir diğerine koşturup uzaklarda bir ümit ışığı bulmaya çalıştı. Ama nafileydi.

Görünürde kimsecikler yoktu; ne bir kervan, ne bir kimse, ne de bir canlılık belirtisi… Sadece kayalık dağlar, ayakları parçalayan

Kimseler yoktu. Tekrar geri döndü ve koştu, yürekten istedi. Bir gözü yavrusundaydı. Koştu, haykırarak istedi. Koştu, tüm benliğiyle istedi. Koştu, keskin taşlardan kanayan ayaklarıyla koştu ve istedi. Koştu, istedi…

Çünkü sahibinin onu görüp işittiğinin bilincindeydi ve ona güveni tamdı. Derken çocuk sustu. Ayakları ve yüreği yaralı anne bu kez yavrusuna koştu, baktı.

Beklediği su, çocuğun elinin altındaki taşların arasından çağlamaktaydı. Dur, dur deyip taşlardan set yapmaya çalıştı telaşla. Fakat su durmuyordu. Öyle İlahi bir güçle taşıp akıyordu ki, sanki bütün insanlığın susuzluğuna çare olsun diye gönderilmişti.

Çok geçmeden havadaki güvercinler suyu uzaktan fark ettiler.

İlk misafirler güvercinler oldu. İçtiler, suya kandılar. Havada daireler çizerek uçmaya başladılar. Kuşlar giderek çoğalıyordu. Sanki başkalarını davet ediyorlardı.

Derken uzaklardan geçen bir kervan havada dönen güvercinleri gördü. Kuş varsa su vardır düşüncesiyle yolunu o yöne çevirdi. Evet, kuşlar onları yanıltmamıştı. Hatta fazlası vardı; bir kadın ve bir de çocuk.

Suyun sahibi kadından izin isteyip sudan kullandılar. Karşılığında kadının ve çocuğun yiyeceği de olmuştu. Konaklamak için izin istediler. Çadırlar kuruldu. Çadırlar çoğaldı. Kadının ve çocuğun da artık bir çadırı vardı. Kadın yerin maliki olmuştu.

Bir zaman sonra eşi çıkıp geldi. Aslında o da sahibi tarafından gönderilmişti. Bütün peygamberler gibi kendine emredileni itirazsız yapıyordu. O yüzden git denilince gitmiş, dön denilince dönmüştü. O, İbrahim (a.s.) idi.

Sahibi ona Oraya bir işaret olsun diye Kabe’yi inşa etmesini söyledi. Orası herhangi bir yer değildi. O da esasen bunun farkındaydı. O noktada meleklerin semaya doğru yükselen bir hat boyunca dönüp durduklarını gördüğünü hatırladı.

Yerde ise sadece çok eski bir yapıya ait temel izleri vardı. İzlerin ait olduğu o eski yapı da zaten Kabe idi. İnsanlığın atası, ilk insan, ilk peygamber, ilk baba, ilk usta Adem (a.s.) tarafından inşa edilen yeryüzündeki ilk mimari yapı; Kabe idi.

Gökteki Beytül Mamur’un izdüşümü; Kabe-i Muazzama. Tereddütsüz başladı ve denildiği gibi yaptı. Sonra orada namaz kıldı. Meleklerin yaptığı gibi tavaf etti. Sahibi neyi nasıl yapmasını istiyorsa öyle yaptı.

Kabe. Beytullah. Allah’ın “evim” dediği yapı. Sema ile yer arasındaki en önemli bağlantı noktası. Tamamen pozitif enerji dolu olan tek yer. Hazreti peygamber de orada namaz kıldı ve tavafa dahil oldu. Tavaf hep vardı. Bin beş yüz yıldır insanlar oraya akın akın gidiyor. Kabe’yi ziyaret ediyor, o enerji koridorundaki halkaya dahil olup kalplerini sıkıştıran, ruhlarını daraltan bütün kötülüklerden kurtuluyor. Tavaflarına, namazlarına ve dualarına meleklerin eşlik ettiğinin bilincinde olarak af ve mükafat talep ediyor, her şeyin ve herkesin tek sahibinden istiyorlar.

Doğrudan.

Davetin sahibinden.

Biliyorlar ki O çok affedicidir, affetmeyi sever ve Onun hazinesi vermekle tükenmez.

Mekke’yi belde yapan o kutlu anneye, Hazreti Hacer’e; o kutlu suyu çıkaran çocuğa, Hazreti İsmail’e ve Kabe’yi inşa eden o mütevekkil babaya, Hazreti İbrahim’e her namazda yüz milyonlarca gönülden salat ü selam gidiyor.

Hikaye böyle başlamıştı; bir çocuk bir kadın ve güvercinler. Temennimiz odur ki yeryüzü Kabe’siz, Kabe tavafsız, namazsız, çocuksuz ve güvercinsiz kalmasın.

ShareTweetPin
Turuncu Dergisi

Turuncu Dergisi

Related Posts

KADIN BALIKÇILAR VE MAVİ PARADİGMA 
Gaye Yardımcı

KADIN BALIKÇILAR VE MAVİ PARADİGMA 

Ocak 6, 2021
Gülay Kurt

Aralık 11, 2020
Havva’nın kızları, meclise girip yılın manto modasını tartışacak
Yaşam

Havva’nın kızları, meclise girip yılın manto modasını tartışacak

Aralık 7, 2020
Nasıl Minimalist Oldum?
Saliha Karaaslan

Nasıl Minimalist Oldum?

Aralık 7, 2020
DEPRESYONU FIRSATA ÇEVİRMEK
Yaşam

DEPRESYONU FIRSATA ÇEVİRMEK

Aralık 7, 2020
Acuka
Mutfak

Acuka

Mart 7, 2021

Recommended Stories

Evcil hayvanlarınızın sağlıklı olup olmadığını anlamanın yolları

Evcil hayvanlarınızın sağlıklı olup olmadığını anlamanın yolları

Aralık 25, 2020
Eklem ağrısını hafifleten besinler

Eklem ağrısını hafifleten besinler

Mart 4, 2023
HAVUZ KEYFİNİZ YARIDA KALMASIN!

HAVUZ KEYFİNİZ YARIDA KALMASIN!

Ağustos 5, 2021

Popular Stories

  • Çatalhöyük’ten bugüne Anadolu Motifleri ve anlamları

    Çatalhöyük’ten bugüne Anadolu Motifleri ve anlamları

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Cumhuriyet’in ilk kadın muhtarı ve bilinmeyen hikâyesi

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Küçük ev’ akımı Türkiye’de yaygınlaşıyor: Tiny House

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gezilecek Yerler Var! İşte Kocaeli’de Görmeniz Gereken 10 Yer

    2 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Tuil dekor nasıl yapılır?

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
TURUNCU DERGİ

Turuncu dergisi Türkiye’nin hikayesini omuzlayan, ülkesinin kaderini kendi kaderi bilen nadir dergilerden. Doğruların ve yanlışların birbirine karıştığı, bilgi kirliliğinin hızla çoğaldığı bir süreçte Turuncu her sayfada iyiye ve doğruya dair yeni bir şeyler söyleme çabasında.

Son Yazılar

  • Tatlılarda şeker yerine kullanılabilecek alternatifler
  • Fobi çeşitleri
  • Sonbaharda tatile çıkmak için en keyifli 6 neden

Kategoriler

  • Anne&Çocuk
  • Astroloji
  • Ayşegül Akyüz Yahşi
  • Betül Tat
  • Dekorasyon
  • Dosya
  • Emine Kibar
  • Esra Öztürk
  • Fatma Akgün
  • Fatma Karaman Süslü
  • Feride Şimşek Benli
  • Gaye Yardımcı
  • Genel
  • Gülay Kurt
  • Gülşen Özer
  • Güzellik
  • Halime Tezcan Tosun
  • Hilal Güler
  • Hüseyin Karaca
  • Kadın Hikayeleri
  • Kültür&Sanat
  • Merve Kuş Mataracı
  • Moda
  • Moda&Stil
  • Muradiye Şimşek
  • Mutfak
  • Nuran Sözen
  • Nuriye Ataseven
  • Psikoloji
  • Röportaj
  • Röportaj
  • Sağlık
  • Saliha Karaaslan
  • Seda Şişman
  • Senem Dinç
  • Seyahat&Tatil
  • Seyran Akdaş
  • Teknoloji
  • Tuğba Şahbaz
  • Tuğba Şahin
  • Ümmügülsüm Tat
  • Yaşam
  • Yasemin Batur
  • Yazarlar
  • Zahide Ceylan
  • Zehra Güveli
  • Zehranur Ceylan Demir
  • Zeliha Tamer

Sayfalar

  • Abonelik
  • Ana Sayfa
  • Dashboard
  • Dergiler
  • Gizlilik politikası
  • Hakkımızda
  • Hesabım
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • My Orders
  • Ödeme Sayfası
  • Sepetim
  • Store List
  • Teslimat ve İade
  • TURUNCUMOD
  • Yazarlar

© 2020 Powered by NONSTOP TECHNOLOGIES

No Result
View All Result
  • Hesabım
  • Dergilerim
  • Sağlık
  • Mutfak
  • Yaşam
  • Seyahat&Tatil
  • Kültür&Sanat
  • Dekorasyon
  • Kadın Hikayeleri
  • Anne&Çocuk
  • Yazarlar
  • Astroloji
  • Videolar
  • Üye Ol
  • Abone Ol
  • Dergiler
  • Psikoloji
  • Teknoloji
  • Güzellik

© 2020 Powered by NONSTOP TECHNOLOGIES

Tekrar hoşgeldiniz!

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz? Kayıt Ol

Yeni Hesap Oluştur

Kayıt olmak için formları doldurun

Tüm alanlar zorunludur. Giriş Yap

Parolanızı Kurtarın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş Yap

Add New Playlist

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
Go to mobile version