SON SAYI
Temmuz-Ağustos sayımız yayındadır, satın alıp dijital okumak için buraya tıklayınız.
TURUNCU DERGİ
No Result
View All Result
TURUNCUMOD
Dergilerim
Hesabım
  • Giriş Yap
  • Kayıt Ol
Lookbook
Blog
Dergiler
Abone Ol
TURUNCU DERGİ
  • Giriş Yap
  • Kayıt Ol
No Result
View All Result
TURUNCU DERGİ
No Result
View All Result
Home Seyahat&Tatil

Şehirden kaçış rotaları

Turuncu Dergisi by Turuncu Dergisi
Temmuz 14, 2022
5 min read
0 0
0
Şehirden kaçış rotaları

Cıvıl cıvıl kuş sesleri ve yemyeşil ağaçlar altında nefis bir kahvaltı, bol oksijen ve toprak kokusu çok uzaklarda değil. İstanbul’a yakın yürüyüş rotaları, şehirden kaçıp doğaya sığınmak için iyi bir fırsat. İşte birkaç öneri…

oğa tüm canlılığıyla bizi çağırıyor. Hafta içi mesai bitimini bekleyenlerin en büyük tutkusu doğa. Çünkü masmavi gökyüzünün altında, zamandan bağımsız nefes almak insana yaşadığını hissettiriyor. Yıllar önce günübirlik doğa gezilerine katılan bir arkadaşım “Klasik bir iş günüydü. Yağmurlu havada otobüse kendimi zar zor attım. Çantamdan kitabımı çıkarır çıkarmaz hafta sonu gittiğim doğa gezisinden kalan papatyayla göz göze geldim ve zaman durdu” diyerek büyük bir hevesle sonraki haftayı nasıl beklediğini anlatıyordu. Artık daha çok kişi kendini doğaya bırakıyor. İster kendi arabasına atlayıp gidiyor ister tur şirketlerinin mevsime uygun tur seçeneklerinden yararlanıyor.

RELATED POSTS

Sonbaharda tatile çıkmak için en keyifli 6 neden

Dünyanın en iyi aktiviteleri

10 harika gemi rotası

 

Menekşe Yaylası

Havalar ısındıkça kamplı ve yürüyüş turlarına ilgi artıyor. Mart’ta başlayan doğa gezileri, Nisan ve Mayıs’ta devam ediyor. Bukla Tur, Keramet Geçidi, Sülüklügöl, İğneada Longoz Ormanları, Kapıdağ Yarımadası, Kayaüstü Yaylası, Erikli Yaylası ve Şelalesi, Babadağ Kerpe, Belgrad Ormanı bendleri, Sultanpınar Yaylası ve Suiçti Şelalesi’ne günübirlik ya da bir gün konaklamalı turlar düzenliyor.

Belgrad Ormanı ve bendleri

 

İstanbul’a yakın yerlere düzenlenen turlar için sabah erken saatlerde uyanmak şart. Florya, İncirli, Mecidiyeköy, Kadıköy, Kozyatağı ve Bostancı gibi duraklardan hareket ediliyor. Genelde birkaç saatlik yolculuktan sonra parkura ulaşılıyor. Parkura göre 2 ila 5 saat arasında yürüyüş yapılıyor ve akşam aynı duraklara bırakılacak şekilde 19.00 civarı İstanbul’a dönülüyor.

 

Ciddi hazırlık gerekiyor

Doğa gezileri kolay gibi gözükse de ciddi bir hazırlık gerektiriyor. Bukla Tur Kurucu Ortağı Bülent Saraloğlu, keyifli vakit geçirmek için giyim tarzının önemli olduğunu söylüyor. Çünkü ormanın ortasında aniden başlayacak bir yağmura karşı hazırlıklı değilseniz, ayakkabınız da uygun değilse keyfiniz kaçabilir. Bu nedenle özellikle doğa tatillerine ilgi duyanlara Almanların meşhur bir lafını hatırlatıyor Saraloğlu: “Kötü hava durumu yoktur, kötü malzeme vardır.” Mevsime göre bere, şapka, rüzgârdan koruyacak polar ve termal tişörtler yürüyüşler için en uygun giysiler. Özellikle sentetik kumaşlı pantolonları tercih etmek gerektiğini hatırlatan Saraloğlu, “Bu tür kumaş ıslansa bile çabuk kurur, ısıyı muhafaza eder. Pantolonların kargo tipi bol cepli olmasında fayda var. Mevsime göre kısa pantolonla da yürüyebilirsiniz. Kot pantolon ise tamamen konu dışında” diyor. Kişiye uygun tur da önemli tabii. Yürüyüşe yeni başlamış birine 4-5 saat yürümeli bir tur önerilmiyor. Geziciyak’ın günübirlik tur rotaları ağırlıklı olarak Adapazarı ve İzmit’e doğru… Bunlar, kısıtlı zamanı olanlar için pratik turlar. Geziciyak Operasyon Sorumlusu Aslı Kutcan’a göre mevsimi en güzel yaşayabileceğiniz rotalar: Sülüklügöl, Aytepe, Çubuk Gölü, Göynük, Taraklı, Kılıçkaya ve Taraklı Karagöl Yaylası. Konaklamalı olanlar ise daha çok İğneada, Bolu, Orhaneli, Bilecik, Çubuk Gölü Göynük tercih ediliyor. Kutcan uyarıyor: “Doğa turlarında ‘çok kolay’ denebilecek bir rota yok.” Yürümek çok kolay değil ama mönüler sağlam! Sade ama lezzetli görünüyorlar. “Doğada temiz hava ve bol gıda var. Yemek verdiğimiz yerlerde yöreye uygun ürünler sunuyoruz” diyen Kutcan, köy kahvaltısıyla bölge esnafını da kalkındırdıklarını anlatıyor. Gezilere 9 yaşında çocuklar da 65 yaşındakiler de katılıyormuş.

Suiçti Şelalesi

 

Kendi rotanızı oluşturun

“Ben turla uğraşamam, sabah çok erken de uyanamam” diyorsanız İstanbul’a yakın rota olarak adalara kaçabilirsiniz. Gerçi hafta sonları özellikle Büyükada inanılmaz bir turist yoğunluğu yaşasa da Kınalıada ve Heybeliada nispeten daha sakin. Büyük ada turu yapmak, bisiklete binmek, ormanın içinde yürümek, taze balık yemek, güzel köşklerin önünde fotoğraf çekmek için adalar keyifli vakit geçirmenizi sağlayabilir. Bostancı, Bakırköy, Eminönü’nden kalkan motorların saatlerine bakarak gününüzü planlayabilirsiniz. Arabanızla gitmek isterseniz de Ağva, Şile, İstanbul Boğazı ile Karadeniz’in kesiştiği Anadolu Feneri, Sapanca, Maşukiye ve Bolu sizleri bekliyor…

 

Aytepe

 

İyi bir yürüyüş için

Küçük sırt çantası: Yürüyüş esnasında sık kullanacağınız polar, matara, şapka, güneş kremi, kumanya ve suyunuzu koyabileceğiniz 20-30 litre kapasiteli, bel kolonu olan sırt çantası. Yürüyüş sırasında eliniz boş olursa daha kolay yürürsünüz.

 

Yürüyüş botu: Su geçirmez özelliğe sahip, sert tabanlı yürüyüş amaçlı bir bot. Yürüyüşler genellikle patikalardan geçeceği için sert tabanlı botların bileklerinizi sarmasına dikkat etmelisiniz.

Tozluk: Bileğinizden dizinize kadar kapatır ve botunuza taş, toprak, çamur ve kar girmesini engeller. Ayrıca olası çamurlu bir parkurda paçalarınız temiz kalır.

 

Yağmurluk: Yağmurluğunuzun tek kullanımlık çöp poşeti tarzı bir şey olmamasına özen gösterin. Eğer varsa su geçirmez ince mont/ ceket getirebilirsiniz. Yağmurluk olarak panço denen sırt çantanızla aynı anda giyebileceğiniz, bol ve diz altına kadar sizi koruyan özel amaçlı yağmurluklardan edinebilirsiniz.

 

Baton: Doğa turlarında özellikle inişlerde kolaylık ve denge sağlar. Doğru kullanma şeklini rehberinize danışabilirsiniz.

 

İlkyardım: Rehberlerimizde ilkyardım malzemeleri olmasına rağmen kendinize küçük bir ilkyardım çantası hazırlayın ve sürekli kullandığınız ilaçları bulundurun.

 

Deniz-Göl: Günübirlik gezilerin bazılarında şelale, göl veya doğal termal havuza girme fırsatı bulabilirsiniz. Yanınızda mayo-şort ve ince havlu bulundurmanızda fayda var.

ShareTweetPin
Turuncu Dergisi

Turuncu Dergisi

Related Posts

Sonbaharda tatile çıkmak için en keyifli 6 neden
Seyahat&Tatil

Sonbaharda tatile çıkmak için en keyifli 6 neden

Eylül 1, 2023
Dünyanın en iyi aktiviteleri
Seyahat&Tatil

Dünyanın en iyi aktiviteleri

Ağustos 17, 2023
10 harika gemi rotası
Seyahat&Tatil

10 harika gemi rotası

Ağustos 15, 2023
Ksamil: Turkuaz rengi Suların Dans Ettiği Cenneten Bir Köşe
Seyahat&Tatil

Ksamil: Turkuaz rengi Suların Dans Ettiği Cenneten Bir Köşe

Ağustos 2, 2023
Antalya’nın En Güzel Plajları
Seyahat&Tatil

Antalya’nın En Güzel Plajları

Temmuz 15, 2023
Dünyanın İlgi Çeken Tepeleri
Seyahat&Tatil

Dünyanın İlgi Çeken Tepeleri

Temmuz 6, 2023

Recommended Stories

Oturduğunuz Yerden Dünya Moda Devleri Sergilerine Konuk Olun

Oturduğunuz Yerden Dünya Moda Devleri Sergilerine Konuk Olun

Mart 15, 2021
Erkek çocuğu olan ebeveynler daha hızlı yaşlanıyor!

Erkek çocuğu olan ebeveynler daha hızlı yaşlanıyor!

Mart 17, 2023
Enerji içeceklerinin fazla tüketimi çocuklar için tehlike kaynağı

Enerji içeceklerinin fazla tüketimi çocuklar için tehlike kaynağı

Şubat 26, 2022

Popular Stories

  • Çatalhöyük’ten bugüne Anadolu Motifleri ve anlamları

    Çatalhöyük’ten bugüne Anadolu Motifleri ve anlamları

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Cumhuriyet’in ilk kadın muhtarı ve bilinmeyen hikâyesi

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Küçük ev’ akımı Türkiye’de yaygınlaşıyor: Tiny House

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Gezilecek Yerler Var! İşte Kocaeli’de Görmeniz Gereken 10 Yer

    2 shares
    Share 0 Tweet 0
  • Tuil dekor nasıl yapılır?

    0 shares
    Share 0 Tweet 0
TURUNCU DERGİ

Turuncu dergisi Türkiye’nin hikayesini omuzlayan, ülkesinin kaderini kendi kaderi bilen nadir dergilerden. Doğruların ve yanlışların birbirine karıştığı, bilgi kirliliğinin hızla çoğaldığı bir süreçte Turuncu her sayfada iyiye ve doğruya dair yeni bir şeyler söyleme çabasında.

Son Yazılar

  • Tatlılarda şeker yerine kullanılabilecek alternatifler
  • Fobi çeşitleri
  • Sonbaharda tatile çıkmak için en keyifli 6 neden

Kategoriler

  • Anne&Çocuk
  • Astroloji
  • Ayşegül Akyüz Yahşi
  • Betül Tat
  • Dekorasyon
  • Dosya
  • Emine Kibar
  • Esra Öztürk
  • Fatma Akgün
  • Fatma Karaman Süslü
  • Feride Şimşek Benli
  • Gaye Yardımcı
  • Genel
  • Gülay Kurt
  • Gülşen Özer
  • Güzellik
  • Halime Tezcan Tosun
  • Hilal Güler
  • Hüseyin Karaca
  • Kadın Hikayeleri
  • Kültür&Sanat
  • Merve Kuş Mataracı
  • Moda
  • Moda&Stil
  • Muradiye Şimşek
  • Mutfak
  • Nuran Sözen
  • Nuriye Ataseven
  • Psikoloji
  • Röportaj
  • Röportaj
  • Sağlık
  • Saliha Karaaslan
  • Seda Şişman
  • Senem Dinç
  • Seyahat&Tatil
  • Seyran Akdaş
  • Teknoloji
  • Tuğba Şahbaz
  • Tuğba Şahin
  • Ümmügülsüm Tat
  • Yaşam
  • Yasemin Batur
  • Yazarlar
  • Zahide Ceylan
  • Zehra Güveli
  • Zehranur Ceylan Demir
  • Zeliha Tamer

Sayfalar

  • Abonelik
  • Ana Sayfa
  • Dashboard
  • Dergiler
  • Gizlilik politikası
  • Hakkımızda
  • Hesabım
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • My Orders
  • Ödeme Sayfası
  • Sepetim
  • Store List
  • Teslimat ve İade
  • TURUNCUMOD
  • Yazarlar

© 2020 Powered by NONSTOP TECHNOLOGIES

No Result
View All Result
  • Hesabım
  • Dergilerim
  • Sağlık
  • Mutfak
  • Yaşam
  • Seyahat&Tatil
  • Kültür&Sanat
  • Dekorasyon
  • Kadın Hikayeleri
  • Anne&Çocuk
  • Yazarlar
  • Astroloji
  • Videolar
  • Üye Ol
  • Abone Ol
  • Dergiler
  • Psikoloji
  • Teknoloji
  • Güzellik

© 2020 Powered by NONSTOP TECHNOLOGIES

Tekrar hoşgeldiniz!

Aşağıdan hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi mi unuttunuz? Kayıt Ol

Yeni Hesap Oluştur

Kayıt olmak için formları doldurun

Tüm alanlar zorunludur. Giriş Yap

Parolanızı Kurtarın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi girin.

Giriş Yap

Add New Playlist

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?
Go to mobile version